Før - etter

Før - etter
Litt tynnare i håret og litt magrare, men elles den same.

måndag 28. mai 2007

Kvelden før 5. kur, 2. mellomkur

og på tide å oppsumera denne bolken. Etter 1. mellomkur har formen vore jamnt stigande. Ingen plager utanom noko hjarteklapp i oppoverbakkar og når eg prøver meg med litt springing. Dette skuldast at blodprosenten framleis er lav.
Kjem nett frå fødselsdagselskap til dottera mi, som har klart å verta 30 år. Korleis ho klarar å verta 2 år eldre for kvar gong eg vert eit år eldre, skjønar eg ingen ting av. Heile familien samla. Veldig triveleg.

Tenkte eg skulle (som lova) skriva litt om kosthaldet mitt.
Det byggjertre hovudprinsipp:
  1. Kroppen må alle dei næringstoffa han treng og det må vera balanse mellom karbohydratar, proteinar og feit.
  2. Kreften treng mykje energi for å veksa. Dersom blodsukkeret er høgt gir dette ekstra mat for kreften. Å hindra rask blodsukkerstigning er derfor viktig.
  3. Eit surt miljø i kroppen er gunstig for kreften, og det gir dårlegare helse ålment. Kosthaldet bør derfor gi eit basisk miljø i kroppen.

Desse prinsippa prøver eg å tillempa slik: Null sukker fordi det gir blodsukkerstigning og surt miljø. Minst muleg høgglykemiske karbohydratar av same grunn. Mykje grønsaker fordi det gir vitaminer, mineralar og fiber og stimulerer eit basisk miljø. Kjøt og fisk et me, men ikkje veldig mykje fordi det gir surt miljø. Mykje mindre mjelkeprodukt pga at dei er sterkt forsurande. Forsiktig med frukt pga fruktsukkeret.

Ei stund no har Tove laga grønsaksaft til meg kvar morgon og kveitegrassaft to gonger om dagen. Beggje desse drikkane er stappfulle av vitaminar og mineralar. Kveitegrassafta vert laga slik: Ein sår økologisk kveite i eit kar ca: 20 cm * 40 cm. Når graset har vorte ca 10-15 cm tek Tove ein handfull i hurtigmixaren, riv det i småbitar og blandar så vatn oppi.

Alt som er beskrive innlegget Prosjekt lev lenge: kjem sjølvsagt i tillegg.

Ein dagsmeny kan sjå slik ut:

  • Frukost: Ei skive (rugbrød eller tilsvarande) med vegetarisk pålegg. Grønsaksaft, kaffi og eit eple.
  • Eit gulerot og en tomat som mellommål.
  • Lunch: Ein rå salat (mykje olje, spirer, frø og nøtter i tillegg til grønsaker) med kveitegrassaft.
  • Eit eple og ein liten ostebit (gamle ole?) som mellommål.
  • Middagen kan vera ein grønsakwok med kjøt, eller fisk i eller vegetarkaker frå Helios saman med koka broccoli, eller lam med salat og koka broccoli.
  • Noko lite til kvelds for å hindra at eg vaknar av at eg er svolten.

I tillegg til dette kjem alle kosttilskota og drikking av mykje reint vatn.

Som ein ser kan ein eta svært variert og smakfullt sjølv om ein føl prinsippa. Ein ikkje ugunstig biverknad av eit slikt kosthald, er at det og sikrar stabil vekt (og nedgang i vekt for dei som har behov for/ønsker det).